Week 1 - Tutustuminen

Lentomme lähti kohti Kyproksen saarta lauantaina 7.4. klo 16:25. Saavuimme kohteeseen noin puoli yhdeksältä. Sää oli huomattavasti lämpimämpi Kyproksella kuin Suomessa. Lentokentällä meitä odotti taksikuski, joka vei meidät kaikki opiskelijat ja opettajamme majoituspaikkoihimme. Alussa majoituspaikkojen kanssa oli pientä säätöä, mutta siitäkin selvittiin. Jaoimme majoituspaikan kahden kosmetologiopiskelijan kanssa. Majoituspaikka vaikutti aluksi hieman kolkolta ja siellä haisi kosteus jonkun verran. Me jaoimme huoneen yhdessä ja kosmetologit toisen. Yön yli nukuttuamme ja nähtyämme asuntomme päivänvalossa, tajusimme sen olevan kohtuullinen ja siisti.

Alla kuvia asunnosta:




Sunnuntai aamulla kymmenen aikoihin tapasimme kaikki yhdessä kahvilassa matkanjärjestäjän Yianniksen kanssa. Kävimme läpi tulevia tapahtumia ja työpaikkoja. Kävimme katsomassa kaikkien työpaikat läpi. Palasimme asunnoille tämän jälkeen vähäksi aikaan ja lähdimme sitten katsomaan Paphoksen rantaa ja kävimme kahvilla siellä. Illalla kävimme vielä syömässä kosmetologien ja opettajamme kanssa. 

Maanantaina ja tiistaina Kyproksella oli pääsiäispyhät, jonka takia emme menneet silloin töihin.

Maanantain vietimme altaalla aurinkoa ottaen ja kävimme myös katsomassa katakombeja. Tutustuimme myös enemmän lähialueeseen ja etsimme lähimmän ruokakaupan.

Kuvia katakombeista:







Tiistaina kävimme katsomassa tarkemmin meidän työpaikkaamme Kings Avenue Mall nimisessä kauppakeskuksessa. Kauppakeskuksessa oli myös muita suomalaisia opiskelijoita töissä liikkeissä. Kävimme tapaamassa heitä. Tutustuimme myös työmatkaamme. 

Keskiviikkona aloitimme ensimmäisen työpäivän klo 9.00. Työskentelemme molemmat liikkeessä nimeltään B - Bar. Siellä tehdään manikyyrejä ja pedikyyrejä sekä hiuksia. Ensimmäisenä työpäivänä tutustuimme liikkeeseen ja sen tapoihin miten siellä toimitaan. Tutustuimme myös liikkeen työntekijöihin. Pääsimme kihartamaan ja föönaamaan kahden liikkeen työntekijän hiuksia. Ella pesi myös yhden asiakkaan hiukset. Töistä päästyämme olimme vain loppupäivän asunnossamme.

Torstaina ja perjantaina enimmäkseen siivosimme liikkeessä ja seurasimme toisten työskentelyä. Saimme myös kihartaa ja suoristaa kahden työntekijän hiukset. Tutustuimme myös kassajärjestelmään ja miten se toimii. Tulimme hyvin juttuun kassavastaavan kanssa. Suurin osa työntekijöistä puhuu sujuvasti englantia. Sovimme myös, että työpäivämme ovat ma - pe klo 9.00 - 15.00.

Lauantaina kävimme kahdestaan kävelemässä Paphoksen rantaa pitkin ja menimme syömään rantaravintolaan. Kävimme myös katsomassa historiallista kohdetta, jonka jälkeen söimme jäätelöt ja menimme Kings Avenue Mallille shoppailemaan.






Kävimme vielä kahdestaan illalla tutustumassa Kyproksen yöelämään.


Sunnuntaina kirjoitimme blogia ja otimme rennosti altaalla.



- Linnea ja Ella





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fiiliksiä matkasta

Week 4 - Viimeinen viikko